spo01014
Eftersom vi haft en del problem med avlagringar från vattnet bestämde vi oss för att ta ett stort vattenprov.
Träffade BRAVA på mässan och de kom hem och tog ett prov på vattnet.
Resultatet var katastrofalt… otjänligt p.g.a. massor med bly i vattnet, långt över gränsvärderna. Vi fick en offert på filter från BRAVA på över 100.000kr!!
Tack Google! Letade och fann vad bly i dricksvatten kan komma ifrån. Inget av detta stämde på vår brunn.
Tänkte efter hur testet deras proffs hade gått tillväga. Han tog testet direkt vid hydroforerna vid anslutningen där det finns många detaljer med mässing (en källa till höga blyvärden). Vidare så spolade han ut max 5liter vatten innan testet, vet det eftersom det inte finns någon avrinning av vattnet och jag fick ta bort det med trasor.
Efter påpekande till BRAVA bekostar de en ny provtagning. Nya provflaskor kom med posten och vi öppnade vattenventilen som finns direkt vid brunnen och spolade i 15 minuter och tog sedan nytt prov.
Puh… nu finns inget bly i vattnet. Det är både rent friskt och gott, enligt de nya testresultaten.

BRAVA är ni oseriösa, okunniga eller … jag vill inte skriva om vad jag anser om er hederlighet.
Hur kan er expert ta ett prov på helt fel plats och ej spola ordentligt innan testet.
Hur kan ni okritiskt skicka en offert på över 100.000kr utan att fundera och kommentera anledningen till såååå höga blyvärden.
Hur kan ni låta en grinig kund (jag) få stå för kostnaden att åka 2×8 mil till ert inlämningsställe med nytt vattenprov.
Hur kan ni låta bli att be om ursäkt för er stora blamage. Alla kan vi ju göra fel.

Alla ni som har fått ert vatten underkänt. Ta ett nytt prov, så kanske du slipper din kostsamma och knöliga reningsanläggning. Testlabben är certifierade så man kan lita på de skriftliga resultaten.