Kanske inte direkt bygget men ett tips som är värt att dela med sig av.
Husbil
Vi köpte en nyare husbil i våras. (Den gamla är doft, rök och djurfri och finns till salu om någon är intresserad).
När vi kom hem med den nya bilen var det bara att starta sanerings-proceduren. Tvätt med div. medel som ättika, vinäger mm. Satte ut en delad lök något dygn och det tog bort det sista lilla.
Nu till dynorna….
Klädseln var inga problem, tvätta/vädra/tvätta/vädra……….
Att vi skulle få köpa nya dynor var en självklarhet, parfymer biter sig fast i skumgummi. Vi har aldrig lyckats få bort dofter i skumgummi.

Var kan vi hitta bra dynor som jag tål, förutom att tvätta och vädra klädseln???
passofsweden jpg
Kom ihåg att vi fick stor hjälp för många år sedan av en kille på Kungssängen. Han hade naturligtvis slutat på Kungssängen
Vi hittade honom i Västerås där han öppnat en butik Pass of Sweden, specialiserad på just dynor.
Visst är det är kul med kunniga människor. Han såg problemet direkt och föreslog dynor i Polyeter. Det är ett material som de använder på bla. sjukhus.

Vi åkte dit med våra gamla dynor (4 timmmar i knökfull bil.) så att han kunde skära till de nya med de gamla som mall. Ny tur till Västerås på 4 timmar, denna gång med släpvagn för att hämta de nya dynorna. Fungerar kanon för mig utan vädring och det är jag inte van vid.
Kom på att han kanske hade en bäddmadrass i samma material också…..vi har dividerat med Carpe Diem i 2 år utan att få en madrass jag kan använda. Alla deras madrasser innehåller numera latex vilket tyvärr luktar för mycket för Kinkig Kärring näsan. Fick veta att naturlig latex luktar mer än syntetisk.
Nu visade det sig att Pass of Sweden hade en resårmadrass i samma material som dynorna vi beställt. Det var limmet som blev lite tveksamt men nu efter att ha vädrat madrassen några veckor så fungerar även den!
Vilken guldgruva det är att hitta kunnigt folk inom de områden man söker.
Tack för alla tips Pass of Sweden!