Mitt i bygget av bostadshuset måste vi försöka få till ett varmförråd för alla färger som blivit över. Nu kan vi inte ha dem inne i huset längre eftersom vi bor där.
Vad göra???
Jo vi tar sadelkammaren och isolerar den så har vi ett varmt förråd i vinter. Men först stora röjet med att få bort allt bråte som av någon konstig anledning hamnat där.

Mannen rev allt inne i sadelkammaren. Jag har tyckt att det luktade fukt utanför ett hörn och nu såg vi varför. Mögel !!! inte alls bra, bara att sanera bort allt så det inte fortsätter att växa. Vi hade tur eftersom det endast var de innersta skivorna som stått mot ett skåp som var angripna.
img_5219
Rivning av masonit och spånskivor i alla väggar, där sitter säkert doften kvar om vi inte plockar bort denm.
Tack du händige föregångare. Den 12mm tjocka spånskiveväggen var tätt spikad med 2-tum spik (50mm) Kombinationen av mjölksyra och svett blandat med en och annan svordom gav en väldigt god nattsömn.
Stålreglar, stålreglar, stålreglar…. Fort och lätt blir väggarna raka och lodrätta.
p1000610
Nya takskivor på plats.
Väggarna isoleras och får nya skivor.
img_5280
Spackla och måla och vips blev det ett fräscht rum av det sunkiga och rörig rummet.
img_5261
Den gamla hederliga frånluft/luft/luft (mycket luft blir det.) värmepump som började sin bana som provisorisk värme då vi byggde vårt förra hus, stått provisoriskt på ett badkar ( pumpen har vissa inkontigensproblen och vill gärna skätta lite då o då) och gjort nytta i Lillstugan innan den rätta värmepumpen kopplades på.
Ska förhoppningsfullt få avsluta sin karriär här i sadelkammaren.
kk
Jag kan tyvärr inte vara i rummet än, det måste dofta av sig alla emissioner först.