För någon vecka sedan fick vi en förfrågan från Icynene om de fick göra en provtryckning på Lillstugan. Vi har använt Icynene som isolering, en miljö- och hälsovänlig isolering.
Vi tyckte det lät kul så vi sa ja.
I går morse tog vi som vanligt på oss jobbarkläder och tänkte att vi jobbar på i stora huset medan de provtrycker………trodde vi!!
Vi väntade 2 personer och att det skulle ta ca 2 timmar. In på Gården rullar 5 man och det tog 8 timmar!!!
Owe Svensson från SP utförde mätningen. Han bar in väska efter väska, såg ut som han skulle bosätta sig här flera veckor 😉

CIMG9017

 

I dörrhålet satte han in en fläkt. Han mätte tätheten på huset och kollade med värmekamera, div. instrument och självklart ett datapogram.
Resultatet blev 0,149 l/sek/kvm betydligt bättre än Passivhusens gränsvärde. Snacket gick om att detta var Sveriges tätaste hus!
Roligt se att vårt ”tänk” stämmer i praktiken.

Energiexperten Stefan Andersson kommer att utvärdera resultatet, återkommer om det.

Representanter från Icynene och andra kunniga kom och idéer och kunskap snurrade runt hos dessa. Vi lärde oss massor och fick tips på nya material som vi ska titta närmare på.

Roligt träffa så många kunniga personer med öppet sinne. Vi diskuterade olika lösningar till Bostadshuset.

 

CIMG9022

När klockan närmaste sig lunch fick vi ”panikkolla” i frysen vad som fanns att laga till. Vi åker inte och handlar varje dag och frysen har nog aldrig varit så tom!

Men allt går, lite pumpasoppa, bake-off bröd och hamburgare skakades fram. En skön stund i den blivande trädgården fick vi.

 

Läs mer om mätningen på facebook H2Foam by Icynene