IMG_4894
Att flytta till annan ort än där man varit hemmastadd har sina sidor. Det blir långt till de bra företag och hantverkare som hittats med åren. Nu får vi testa på nytt här där vi ej kan få rekommendationer.
Pulverlackeringen av trappan lämnade vi till ett företag i närheten. Kanontrevliga med ett bra bemötande men resultatet blev inte vad en petig gubbe väntat sig.
Vi testade med en annan pulverlackare denna gång, Danbolack i Moraberg Södertälje. Nu till köksstommar och luckor.
Vilken skillnad! Nu har vi fått det proffsutförande vi önskat oss.
Vägen dit var inte helt spikrak. På Danbolacks inrådan provlackade vi en lucka för att se att lacken fastnade på den släta rostfria ytan . Allt såg OK ut förutom att plastkanten i underkant lossnar av värmen, ingen fara, den klarar vi oss utan. Vad som var värre var att luckan slagit sig och blivit böjd.
Normalt är det 200grader i lackerings-ugnen.
Den här färgen kunde nöja sig med svala sköna 175grader, ny test…. Puh…det fungerade!
Det kostar på att vara halvknäpp/färgblind! Vi ville ha samma lila färg som vi har på våra strömbrytare och även ha den frostiga ytan som Danbolack tipsade om. Vi måste då köpa en hel förpackning av färgpulvret.
En förpackning av lila färgen kostar ca 7.000kr. Vi har hälften kvar och vi tycker det var värt extrakostnaden. Kanske blir det mera som vi vill lacka lila i köket.

Vi kommer nu att måla med Fluggers vattenbaserade Epoxy för att kapsla in spånskivan som är stommen i luckan. Endast framsida och kanter är av rostfritt.
Som vi skrivit om tidigare är Epoxy bra efersom den kapslar in dofter. Det är slutprodukten utan emission som är viktig för oss.
IMG_4972
Några loppisfynd fick också hänga med. Läckert att ställa på bordet med grönt i när allt är klart.

Lackade även lite andra detaljer, återkommer om det när vi monterar ihop köket.