Eftersom spackling och målning inte fungerar så bra för en utsliten elektrikers nacke och en kinkig kärrings hälsa så valde vi att kalla in Henke målare igen. Mycket nöjd med honom sist så valet av målare var inte så svårt.
IMG_4596
ARDEX produkter igen!!
När Henke kom och tittade på väggarna tyckte jag mig se svettpärlor i pannan. Kan ha sett fel men vid närmare granskning så liknade nog väggarna mer en nyplöjd åker än en spegelblank sjö.
IMG_4622
Fram med vinkelslipmaskinen, dammsugaren och friskt mod.
IMG_4632
En lättad Henke spacklade snabbt till ytan med ARDEX F5, ett diffusionsöppet spackel som fungerar perfekt även i tjockare lager.
F5 levereras torrt i säckar. Vatten har vi i kranen hemma och sedan torrt bruk = inga konserveringsmedel. Den har dessutom emissionsklassning M1.
Gipsskivor är svåra att få annat än släta så där kunde vi använda vårt vanliga spackel ARDEX 828 även detta torrt i säck och M1 emissionsklassat.
IMG_4740
Vardagrummets väggar är nu målade och klara.
Silikatfärg var ett givet val till lättbetongen. Den är diffusionsöppen, vi tänker som vanligt ”låt fukten få vandra fritt”
Här använde vi Flügger Silikat Facade. Den behöver inte ha något konserveringsmedel eftersom den har ett högt PH-värde (ca 11) och då trivs inte mögelsporer. Man får täcka fönstren noga innan målning eftersom färgen kan etsa på glaset pga det höga ph-värdet.
Gipsväggarna valde vi som vanligt att måla med Flugger Flutex.
Black_and_White_Woman_Holding_Her_Nose_Royalty_Free_Clipart_Picture_090917-124769-432009
Eftersom det var mycket stora ytor som målades kunde jag inte vara inne i huset innan färgdoften var borta. De här spacklen/färgerna är bra för en ”Kinkig kärring-näsa”. Efter 1 veckas vädring och bra ventilation kunde jag vara i huset igen.