Äntligen kom Nordbygg, en mässa vi längtat efter. Vi har alltid gått därifrån med massor av ny inspiration, så även denna gång.
http://nordbygg.se/

När vi gick dit var vi helt säker på att bygga utbyggnaden i lättbetong men när vi lämnade mässan hade vi fått andra idéer.
Både Ruukki och Lindab hade stålkonstruktioner som vi blev nyfikna på. Nu tar vi in offerter och ser vad prislappen hamnar.
Pratade med  både  Ruukki och Lindab om att använda industritakplåt som bärande konstruktion till loftgolvet. Det är fullt möjligt och dom återkommer med dimensionering och pris. Kul att ha med proffs att göra.
Nu återstår att hitta en golvbeläggning som är bra ur hälsosynpunkt. Klinkers tror vi kan vara för tungt och fogarna kan spricka eftersom golvet troligen kommer att röra sig lite.

Köket: IFÖ Contura fanns på plats men hade inte haft tid att vidareutveckla planerna på ett kök i metall. Deras utekök (snyggt) hade tagit all tid. Däremot hade de givit upp tankarna på aluminiumstommar eftersom det skulle bli för rangligt.
Vi håller kontakten…….

Sioo impregnering fanns också där. Det är en trä-impregnering som vi använt utomhus som grundfärg på foder runt fönster och dörrar.
Nästa steg är att blanda Sioo med titanoxid och måla fodren vita. Återkommer med resultat och blandningsförhållande.
Vår provmålning med Sioo och röd järnoxid på timmerfasaden (se tidigare inlägg) har nu suttit hela vintern och snart är det dags för utvärdering och provmålning av en hel fasad.