CIMG0831

Så blev vi besvikna igen, tänk att ingen kan tillverka ett kök utan formaldehyd till rimligt pris.

Först fick vi kontakt med Ifö Contura som gjorde ett försök men de fick problem med materialet. Att ta fram ett kök i rostfritt tyckte vi blev fel, vi ville att de skulle ta fram ett kök som låg i samma prisklass som de andra på marknaden. Inte bara till oss utan även ta fram ett nytt koncept för alla som vill undvika formaldehyd.

Nästa försök var Puustilli Minus kök. Träffade dem på Mässan. De hade då tagit fram ett miljövänligt kök med kompostistommar vilket verkade jättebra.
Vi träffade dem och började spåna på ett formaldehydfritt kök. Fick hem kompositmaterialet plus en lackerad lucka i trä för att testa emissionen i hemmiljön.
Kompositen fungerade bra men luckan var bara att glömma, den luktade trä.
Då har vi det här med miljövänligt, det fungerar inte för mig i alla lägen.
Första problemet var att underredet i stommen var av trä, det går ju alltid att byta ut.
Nästa problem var botten i lådorna, OSB-skivor. Svårt att byta ut (industriellt monterat) men man skulle kunna ta en inredning från annat kök och byta ut botten mot Magnaboard eller hård gips.
Det fanns luckor i lackerat glas men inga lådfronter, gick inte att göra enl. dem. Tycker man borde kunna lösa det på något sätt. Varför går det inte att göra lådfronter i glas???

Nu är vi tillbaka till O igen!
Verkar som Leffe får ta fram svetsen igen och sedan får vi leta lådfronter utan formaldehyd…..igen!!