CIMG8914

 

”Kinkiga kärringen” vill ha en plats för pyssel och knappnålsspridande, så det får bli ett extra våningsplan över tvättstuga och dressingroom.

Med en takhöjd på 4,5 m till nock i hela huset så känns det som vad som helst får plats på höjden. Men  delat på två och med snedtak och lång kvinna är varje cm viktig.
Som vanligt har vi glädje av att varit på Nordbygg-mässan.
Lösningen heter industritakplåt.

CIMG8915

Med ett avstånd på 3,5 m mellan yttervägg och väggen mot köket bör det fungera med en takplåt 130 mm hög. Blir det för mycket gung så går det att förstärka med stålprofiler underifrån.

Undersidan blev så läcker med den högveckade plåten att vi döper om den till ”medveten noga utvald design” och behåller den som den är som tak i tvätt- och dressingroom.

Nästa utmaning är att hitta ett bra och hållbart skivmaterial till golvet. Tanken var att använda dubbel golvgips. Det är ganska långt mellan nockarna på plåten så det får bli jakt efter en starkare skiva. Återkommer om den.

Golvbeläggningen i hela huset blir klinkers med vattenburen golvvärme men här uppe känns det både tungt och lättsprucket. Funderingar finns på heltäckningsmatta. Kombinationen heltäck och knappnålar är ganska spännande.
De flesta heltäckningsmattor utom ullmattor innehåller mer flamskyddsmedel än matta.
Ullmatta är dyrt som skrutt, den vi tittat på kostar ca 1400 kr/kvm så vi letar en stund till innan provbit inhandlas och provas på den ”kinkiga..”