CIMG9440
Jag är en sån där som tror att jag kan allt. Men något som jag verkligen vet att jag behärskar fullt ut är det här med elektriska.(Jag har haft elfirma sedan 1976)
Vi ringde Cramo och hyrde en markvibrator, lyssnade noga att den var en bensindriven. Det måste man ha när man ska köra inomhus.
När vi kom dit visade det sig att det var en diselmaskin !!! Vad gör man??!!!
Som tur var fanns Tholmarks maskinuthyrning på andra sidan gatan.
Till vår stora glädje hade dom en eldriven markvibrator i lämplig vikt som dom själva hade tagit fram som prototyp. Glada i hågen lastades vibbran på släpet. Hemma drogs skarvsladd fram och maskinen startades. (Ett fruktansvärt oväsen i sommarkvällens skymning, vågar ej fråga grannarna om deras åsikt..)
Allt var bara fel. Massor med våld för att få maskinen att gå framåt, något bättre att dra den baklänges men resultatet liknade grannens potatisåker.
Dagen efter och med viss svårighet att hålla en glad min blir det ett återbesök hos Tholmarks
De förstod inte vad som kunde vara fel men vi skulle få hyra en annan maskin utan extra kostnad. Efter avlastning av maskinen testade dom den, inget fel ??? Fick då frågan om min skarvsladd var rätt kopplad eller om 2- faser var växlade så att motorn gick baklänges…..
Alla och jag menar alla med viss kunskap om el vet att 3 -fasmotorer går åt fel håll om 2 – faser växlas.
Vi åkte hem med samma maskin plus att vi hyrde en bensindriven för säker hets skull.

Vissa problem blev det eftersom jag skadade mitt knä när jag kämpade med vibban första gången.
Problem och problem…..nu fick frugan rycka in och köra runt medan jag höll koll på sladden…..
Tack vare att det var el så fixade vi det, tur i oturen! Med disel hade ”Kinkiga Kärringen” blivit deckad!!
Allt löste sig så nu har vi en slät och hård grusbädd där grunden ska vara.