CIMG1182
Äntligen är golvet i tvättstugan klart, nu är det bara att torka bort allt kladd jag lyckats få kvar.
En sak är jag jätteduktig på och det är att kladda !!! Mina gröna byxor har nu fått en något mörkare nyans 😉
CIMG1166  CIMG1168
Fogen är självklart ARDEX G6….trodde vi …. köpte fel och det blev G8, även den EC1 klassad. Skillnaden är att den är snabbhärdande och det märktes minsann, inte lätt att hinna med för en amatör.
Fick ta en liten bit i taget.
Fogen är mörkgrå men ser svart ut när man fogar. Och just svart blir det överallt, man kan inte röra sig utan att kladdat någonstans….
Inte helt lätt att tvätta av eftersom vi inte har mer än kallvatten i en slang, tur att det är en mild vinter så man kan dra ut slangen.
Här kommer potatishandsken åter till nytta när man ska tvätta av sig allt kladd. Tur att man inte ska ut på partaj eftersom naglarna har väldigt svarta kanter trots plasthandskar.
Vis av denna erfarenhet med ömma knän och rygg beslutade vi att ta in en plattsättare till stora ytan i kök/vardagsrum. Tror det är ett klokt beslut eftersom det är en stora ytor, man är ju inte 20 längre även om man gärna tror det ibland……
Eftersom Loppan (katten) har sin kattlucka i tvättstugan så blev det lite problem när jag fogade, fick stänga av ingången.
Men…. trodde han var ute när jag hade kladdat på fogen och stängde därför ytterdörren…. Oupps vad fel jag hade, där kom Loppan i full fart över den kladdiga fogen och ut i kattluckan !! Sedan var det bara att torka bort de svarta kattspåren som han gjorde, inte bara jag som kan kladda !!
CIMG1177
Tvättbänken har vi köpt begagnad men den ska göras om så den passar ihop med tvättmaskin och tumlare.
Nu har även tvättmaskinen kommit in. Tvättbänken med kallt och varmt vatten sitter tillfälligt.
Vilket lyft det är när en liten bit ramlar på plats. Härligt att kunna tvätta igen och slippa gå omkring med dammiga kläder.

Nu är det åter dags att ge sig ut på jakt, denna gång efter överskåp i plåt. Ingen lätt uppgift men det måste lösas så det är bara att börja spåna på andra lösningar.