Vi köpte en Terasspool från Svenska Badtunnor som heter Pacific. Valde en grå pool med en belysning som man kan ändra färg på. Hade bestämt att vi skulle ha en blå pool men när vi såg den här grå så ändrade vi oss.
Den här modellen har en grund del vilket gör det lätt att kliva i och ur. Fäller man ned en vanlig badtunna helt i altanen så måste man ned på knä för att det inte ska bli ett svanhopp och riskera att champagnen blir vattenskadad. Den grunda delen blir ju också ett bra ”häng” för barnbarnen.
IMG_6197
Börjar med att lägga grus i botten där vi ska gjuta.
IMG_6201
Gör en ram för själva plattan där poolen ska vila.
IMG_6221
Nu kom vår gamla betongblandare åter till användning. Bra att stå inne i tältet när det duggar lite till och från…
IMG_6222
Tidsbrist gjorde att vi tog betongen vi hittade. Inget bra val visade det sig, luktade parfym av något slag….så masken kom till användningen igen!
Men….dels är det ute och kommer under lättbetongen så vi kör….inte speciellt nöjda med vårt val men vintern kommer och eftersom vi inte vill ha något frostskydd i betongen så gäller det att göra det när vädret tillåter.
IMG_6233
Gjutet och klart för nästa etapp.
IMG_6235
När vi ändå var på G med betongen passade jag på att testa en form som jag köpt. Blev riktigt snygga fina plattor…..kommer nog till användning längre fram….
IMG_6243
Lättbetong har vi kvar efter bygget av huset så självklart använder vi det för att bygga upp stödet till poolen.
Fortsättning följer……..