IMG_5490
Lampan över fåtöljerna är äntligen nersänkt, den hamnade alldeles för högt först. Vi ville inte sänka den så lågt, då missar vi utsikten från matplatsen.
P1000538
Passade på att få hjälp av några starka grabbar efter en fest vi hade haft. Lägg märke till tårtfatet som Lelle vägrar släpper taget om!! Om det finns en alldeles speciell historia som vi inte går in på här……..;-)
P1000542
Inte helt lätt att få in den genom altandörren. Förstår inte hur vi fick ut den från vårt gamla hus…..???
IMG_5392
Det tog sin lilla tid att tvätta av alla frukter och blad. Den har nog inte sett vatten på många, många år. Vattnet fick bytas ett antal gånger.
IMG_5396
Vi har fått elen inkopplad så nu lyser lamporna också, vilken lyx!
Nu hänger den lägre och helt plötsligt ser vi färgerna på den, yippi!.

Historien om en lampa:
Denna lampa har en alldeles egen historia så därför är det roligt att den passade in i nya huset.
Vi tog med oss den från förra stället men inte trodde vi att den skulle passa in i vårt nya hus!
Tycker om saker som har en historia bakom sig och att man har en känsla för dem.
”Lampan är så ful att den blir läcker” har vi sagt hela tiden.
Skulle vara roligt att veta var den kommer ifrån, den är helt i plåt.
Vid flytten lastade vi på den på släpet, den var för bred för att få plats inne i släpet så därför stack den utanför på sidorna.
Jag tog fullastad bil och släp från Ekolsund och åkte till Bromma där jag skulle hämta upp min käre man som varit ute med polarna. Vi skulle sedan vidare med flyttlasset till nya hemmet.
Körde in vid sidan av vägen och backade lite för att parkera bättre och vad ser jag då!! Jo en stooor oljepöl under bilen!!
Det var bara att ringa och försöka hyra en bil med dragkrok…..vilket inte fanns att uppbringa. Vad gör man då?
Jo, det var bara att skjuta in släpet på kompisens parkering, ringa efter en bärgare och hyra en bil utan dragkrok.
Åkte hem och letade en hyrbil med dragkrok, hittade en i Nyköping. Upp till Bromma och lämnade igen hyrbilen och sedan vidare till kompisen och hämta släpet med nya hyrbilen.
Hem och lasta av. Ny tur uppåt med hyrbil och släp, denna gång till Sollentuna dit de bärgat vår trasiga bil. Den var bara att glömma, gick inte att reparera. Sålde bilen till en av bilmeckarna för 5kr!! Tömde bilen (som var knökfull) på alla flyttkartonger mm. På vägen ringer vi en annan kompis som säljer bilar. Frågade om han hade någon Toyota Raw4 för det hade vi bestämt att vi ville ha.
Tyvärr hade han inte det men en annan handlare han kände hade en Suzuki Vitara som kanske skulle passa.
På vägen hem åkte vi förbi bilförsäljaren och provkörde Suzukin. Eftersom vi var i stort behov av bil bestämde vi oss för den. Klockan var över 15 så bankerna hade stängt. Hem igen och lastade av allt. Ner till Nyköping och lämnade tillbaka hyrbilen.
Dagen efter tog vi tåget upp och köpte Suzukin.
Historien om denna lampa är lång, den kommer vi inte att glömma!!

kk
När vi ska köpa nya bilar är det inte lätt för en kinkig kärring!!! Ofta finns det någon form av doft i dem, rök eller parfym. Denna gång hade vi tur, Suzukin var helt doftfri……kan man lyckas bättre när man bara måste ha en bil snabbt????