Sioox
Sioox har öppnat nya vägar för oss. Har haft många funderingar hit och dit på materialvalet till altanen eftersom jag inte klarar trä. Tryckimpregnerat är uteslutet eftersom det luktar jättemycket och inte speciellt hälsovänligt.
Ville helst ha trä behandlat med Sioox eftersom den behandlingen gör att det inte luktar så mycket av själva trät, bra för en Kinkig Kärring!!
Hade även haft funderingar på Organowood men vet att det blir ludd på brädorna samt att det lätt blir blånattssvamp (ska inte vara giftigt enl. Deras kemist) på undersidan. Organowood behandlar sitt trä med kisel/natrium medan Sioox använder kisel/kalium vilket ska ge en längre livslängd. Med kalium fäster kiseln också bättre i trät.
Tyckte dock att det skulle bli mycket jobb att måla hela altanen med Sioox. Själva däcket blir efter hela kortsidan plus lite runt hörnan.
Yippi……nu visade det sig att Sioox även har färdigbehandlat virke, de använder bara kärnvirket. De är dessutom 145×34 så det kommer att bli jättesnyggt med breda tjocka brädor på altangolvet.
Projektet är räddat!!!
Fortsättning följer……….