Tänk om det någonstans fanns ett företag som kunde skriva en installationsanvisning som är lätt att jobba efter.
Nu i efterhand så var hela installationen mycket lätt och självklar. Det som tagit tid är att hitta och försöka förstå kryckiga instruktioner och bilder.
Det är den enda nackdelen vi hittat med Evergreen.
 
Evergreen varit här och tittat att allt fungerar och att vi kopplat alla slangar rätt.
Servicekillen var både kunnig och trevlig.
Första omgången flockmedel ingick. Vi ska vänta ca 3 veckor innan vi startar pumpen med flockmedel. Det beror på att det ska finnas ordentlig med ”skit” i tunnan så att bakterierna trivs och kan börja jobba.
Vi har tecknat ett serviceavtal med Evergreen och det kostar modiga 3.000 kr om året. Men där ingår några godbitar också.
Servicen är 2ggr per år. Då kommer de och kollar att allt är ok, och vi kan i stort sett glömma reningsverket så länge varningslampan inte lyser.
Om man ej har ett serviceavtal kommer kommunens kontrollanter att komma ut och kolla att allt fungerar. Kommunala kontroller kan ju vara något chansartade när det gäller prissättning.
Vi får köpa flockmedel mycket billigare hos Evergreen om man har serviceavtal. På Ahlsell blir det dyrare trotts rabatter. Vet inte hur mycket det går åt per år men ändå……
Flockmedel tillsätter man för att allt mys ska sjunka ned till botten, Detta mys kommer sedan kommunens slangbil att ta hand om ca en gång per år.