Nu har det blivit kallt och alla höstprojekt ute är klara så nu tar vi tag i badrummet igen.
Har en förhoppning om att hinna göra alla projekt inne klart i vinter. Mycket återstår så vi får se vad det blir.


Klinkersplattorna levererades hem.
Det här var första gången vi berömde Posten. Föraren lyckades backa ända mot farstukvisten så vi fick in pallen precis utanför dörren. Skönt slippa bära så långt med tunga plattor.


Öppnat förpackningarna och oj så många plattor det var!
Valde en svart platta med silvernyans. Vi tittade på många många plattor och som vanligt så blev det inte den vi trott vi skulle ha, vi hade bestämt oss för en i brun nyans. Ofta när vi är ute och tittar så hittar vi ”det rätta” när vi bara går förbi, så var det med den här plattan.

Som vanligt så hittar vi bra saker och lär oss mycket på Nordbygg-mässan, så även i år
Pratade med ARDEX i deras monter om att vi skulle kakla med stora plattor, naturligtvis med deras fix ARDEX X77 och fog ARDEX G8S Flex 1-6
Ett tips vi fick när vi berättade att vi skulle sätta stora plattor var att stryka fix på både vägg och platta, det fäster bättre då. Vi lägger på ett tjockare lager på väggen och sedan ett tunnare på plattan.


Fick också tips att besöka en annan monter för mer info om att kakla med stora plattor. Där tipsade de om några fästen som gör det lättare att få plattorna i våg. Vis av erfarenhet vet vi att det är inte lätt att få stora plattor helt i våg!!!!
Fästena fanns på Bauhause så det blev en sväng in där efter mässan. Inte billiga men väl värda sitt pris fick vi erfara.

 


Fick också tipset att använda en glaslyft på plattorna. Mycket lättare att fixera i rätt läge med den.