Vi har velat hit och dit men nu har vi bestämt att det blir ett växthus till nästa år. Det levereras senare så det gäller att göra förberedelserna innan vintern kommer..


Här tänkte jag ta planeringsskopan och planera lite snyggt….men…oupps så svårt det var!!! Får nog öva lite mer på just den skopan. Tur att mannen har övat betydligt mer på den så han fixade det galant!!


Började med att spika en ram där växthuset ska stå. Sedan var det bara att köra några vändor till åkern och hämta jord för att höja maken runt om.
Beställde sedan grus och körde på för att plattorna ska ligga jämt.
Synd på gräsmattan men den får vi reparera nästa år…..


Oupps….gick visst lite fort förbi så skopan bak på traktorn tog en bit av stammen på Rönnen. Jag var den skyldige….


Vi har fått en buske från våra tyska vänner som vi är extra rädd om så jag räddade busken men tyvärr fick Rönnens stam en liten smäll istället. Trångt var det men Rönnen har förutom min framfart börjat få sprucken bark så vi får se hur länge den lever……


Först jämnade vi till grusbädden med en riktbräda.


Första plattan läggs.
Vi hade tur att få fatt i begagnade plattor eftersom sonen precis grävt upp sina och skulle köra bort dem.
Några vändor med släpet blev det eftersom de är tunga. Nu i Coronatider känns det konstigt att inte få krama om varandra när vi ses. Men….någon gång ska väl pandemin vara över och då får vi ta igen allt. Service hade vi, plattorna låg på pall och vi fick dem lastade på släpet när vi kom.


Ett hemmagjort verktyg underlättar läggningen av de tunga 50×50 plattorna.


Nu är det bara att vänta på leveransen av växthuset. Sedan ska det planteras till våren, ska bli så kul att ta upp odling igen. Eftersom bygget har fyllt all vår tid i flera år så har det inte funnits tid för annat tidigare.