Vi har haft problem att hitta tätskikt som inte luktar därför har vi inte kunna göra WC/Duschen klar i Lillstugan.

Tankarna var först att klä in rummet med aluminiumplåt och limma med CT1 som är ett vattentätt lim. Vid närmare resars visade det sig att cementbaserade produkter äter upp aluminium, alltså ingen bra lösning om man sedan vill sätta kakel på väggarna!
Nästa tanke var att kakla med ett ”skräpkakel” vi hade och sedan ta CT1som fog och på så sätt få ett tätskikt. Utanpå det skulle vi sedan kakla med ett snyggt kakel. Kändes även det som en nödlösning.

CIMG8416

Hittade en annons i DMH (Den Moderne Hantverkaren) om en tätskiktsduk som är radontät och utan emissioner. Limmas med ett 2-komponentlim.

Ringde ARDEX och lyssnade om detta. De skickade en bit med 2- komponenstlimmet på baksidan som vi fick sniffa på. Luktade inget alls, nu hade vi hittade lösningen på vårt tätskikt!
Mattan heter ARDEX SK 100W TRICOM och limmet är 7+8.

Limmet fastnade på i stort sett allt, huvud, fingrar, verktyg mm. Det enda som var svårt att få limmet att fästa ordentligt var duken !!!!
Nu sitter duken där så nu ska gubben bara saneras….han fick ta hela jobbet pga det luktade starkt av limmet innan härdningen.

Problem brukar inte saknas, naturligtvis blev det en köldknäpp när vi blev förvisade att bosätta oss i husbilen.
Husbilen som inte riktigt är gjord för vinter får ändå bli extrahem när vi gör något som emissionerar (luktar) i Lillstugan.