Som vanligt när vi planerar hur vi vill ha det tar vi ett par stolar, 2 glas vin och sätter oss och tittar ut över projektet. Då brukar idéerna börja spruta från det mest omöjliga till det som det blir i slutändan.   !!!!!!!!!??!!

Vi hade först tänkt oss att väggarna skulle målas av en konstnär som gör dekorationsmålningar. På det skulle vi måla Epoxy klarlack för att få det lättskött och hållbart.
Men…även här fick vi tänka om……Efter samtal med en kille som blandar och gör Epoxyfärg insåg vi att det inte gick som vi ville…..
Det finns risk att Epoxyn ramlar av en vanlig vattenbaserad färg. Epoxy är hellre inte UV beständigt så det var ingen bra idé.
Lyssnade med en expoxy-tillverkare om olika typer av epoxy och vad vi kan göra med golv och väggar.
Vattenbaserad Epoxy är inte farligt att andas in men däremot ska man skydda ögon och hud.
Epoxy är bra då det kapslar in emissioner och har sedan inga emissioner när det härdat.

Vi har sagt att vi inte ska kakla mer men är nu inne på att vi kanske ska göra det iallafall. Det är ju något vi tror oss kunna efter alla väggar/golv vi kaklat/klinkrat.
Tog ett par dagar och åkte runt till klinkersfirmor men hittade inte det vi ville ha. Brukar annars fastna för Höganäs sortiment men inte denna gång. Vi hade bestämt oss för ett brunt kakel med rostigt utseende.
IMG_6830
Till sist svängde vi in på Hornbach igen. Där fanns det!! Men…inte brunt utan svart med metalliclook. Tänk att man kan ändra sig på några sekunder….vi såg plattorna på samma gång och sa ”där har vi dem”
Tyvärr är det stora plattor så det kommer säkert med en och annan svordom när vi ska sätta upp dem!!!