Sommaren har gått fort och vi har mest ägnat oss åt granbarksborrarna. Nu har vi gett upp, hinner inte med utan nu får det bli avverkning. Inte så kul men det är bara att gilla läget…

Har gjort en del småfix på gården, skönt att få saker färdiga.
Inne-fixet som är kvar får vi göra klart i vinter.


Framsidan har fått en gatlyckta och gräset har börjat växa där det förr var gegga.
Här har vi dränerat, fick gräva upp vägen för att lägga dräneringsslang Vi behövde få bort allt vatten som låg på gräset.
En bit av ett päronträd som vi tog bort för något år sedan får bli dekor. Kanske gör vi något mer med det senare.
Fick även sätta upp ett provisoriskt staket eftersom vi upptäckte bilspår i planteringen….


Har gjort en jordgubbspyramid mitt på gräsmattan. Tyckte det var så tomt på gräsmattan så det blev lite mera liv på baksidan.
Här har vi använt Flugger Wood Tex Primer och sedan Wood Tex Window när vi målat ramen.

Hmmm..tog nog bort nätet lite för fort!!! Vi har hjortar som kommer på nätterna och äter upp äpplen som ramlat ner från våra träd…och…lite annat mumsas det också på…skotten verkar vara mums mums…
Vi har grävt ner en självvattnande slag runt i pyramiden. Har vatten i matkällaren så det var bra att dra en slang därifrån. Några kopplingar och lite gräva så var det fixat !!


Odlingsbänken har prunkat. Behöver klä den med trä eftersom lättbetongen inte tål fukt. Får se om vi hinner med det innan kylan kommer annars får det bli en press över bänken.

Pumporna blir stora och fina…och….många!!!


Målat och kittat fönster till Logen och Häbbret. Inte värdens roligaste jobb men det måste göras…
Här har vi som vanligt använt Flugger Wood Tex Primer och sedan Wood Tex Window.


Tyckte jag behövde en ny sommarhatt så jag knåpade ihop en, lite vass kanske….


Stegen har fått en blomma av lönnlöv. Tanken är att det ska vara dekorationer efter årstid på den….får se hur det går!!!


Tyvärr luktar Flugger Wood Tex Primer när man målar, då får jag använda mask. Wood Tex Window luktar inte och efter att man målat med den så känner man inte doften av Primern. Vi gillar Fluggers färger !!