Är man gift med en elektriker så lyser tillvaron upp !!


Vi bor ju mitt i skogen, mörkt är det. Därför belyser vi många träd både nära och långt från huset. Det gör att den ”mörka väggen” försvinner och det känns ljust och mysigt.


En ihålig stubbe från ett päronträd som stod vid Häbbret har vi sparat och belyser på insidan.


Däcket som exploderade på traktorn i somras fick en lite gran som dekoration.


Zinkbaljan får dekoration med lite av vad skogen erbjuder.


Förra året gjorde jag en stomme till julbocken. I år var det inga problem att hitta granris att klä den med. Det finns en del ris efter skogsavverkningen som kom till användning. Många granriskvistar går det åt för att bocken inte ska behöva frysa i vinter.

En lite rolig historia……..när vi körde jord till växthusgrunden blev det rätt geggigt där elsladden gick till ett av äppelträd. Då hängde vi upp sladden i en sviskonbuske. En dag upptäckte vi att sladden och strålkastaren var borta !!! Strålkastaren hittade vi några meter längre bort men sladden var bara försvunnen.
När vår trakterare var här för att planera avverkningen så ringer hon Leffe och frågar vad han använde skarvsladden till i skogen!!! Nu råkar trakteraren vara ”en i familjen” och vet att Leffe är elektriker.
Måste vara en av kronhjortarna som fått med sig sladden när de varit här och ätit av våra äpplen som låg på marken.
Mysteriet var löst!!! Elektrikern har kopplat om så nu behövs inte så många skarvsladdar längre….hjortarna kan gå säkert.