FLUTEX tak
Vi har undersökt, testat och nosat på färger för att hitta en bra färg som emitterar lite.
Jotuns färg Lady Sensitiv som vi målat med tidigare finns inte längre på den svenska marknaden.
Målaren tipsade om en ny färg som hette Fibrit, fick en provbit att lukta på men den luktade papp så det var bara att leta vidare.
Tidigare har jag haft kontakt med en kemist på Flugger angående färger och hennes tips har fungerat bra. Hon hade bytt jobb nu men jag fick tag i en annan kunnig person. Han föreslog att vi skulle prova Flugger Flutex, den bästa de har emissionsmässigt.
Köpte en liten burk och testade.
Leffe målade taket i tvättstugan (ca 12 kvm) på kvällen. Nästa kväll kunde jag gå in utan problem.
Valet blev enkelt, det blev Flugger Flutex. Härligt när man hittar bra produkter !

Vi har en idé om att köpa en billig TV-projektor, filma himlen en lätt molnig sommardag och projicera filmen mot taket i storstugan. Eftersom det är öppet upp till nock så borde det bli en bra filmduk.
För att få bästa möjliga yta att projicera mot blev vi rekommenderade att använda Flüggers takfärg
Flutex S2.

Väggarna har vi inte bestämt om vi ska måla eller tapetsera, får se vad det blir.
De väggar där vi väljer att måla kommer vi att använda Flutex 20, gillar den blanka ytan.
Blank färg och en gubbe som gillar grovt sandpapper modell stenbrott går inte riktigt ihop så där det ska bli fint får Henke målare ta hand om slipningen.
CIMG1071
Jag kunde måla taket på baldakinen även om jag måste ha mask. Det är en härlig känsla att kunna gå in i huset efter 2 dagar och det inte luktar färg. Man ska tänka på att vi har jättedålig ventilation just nu. Bra när man hittar produkter som är bra emissionsmässigt.
För några år sedan hade jag kontakt med en forskare som gjort en forskningsstudie på färg. Hon berättade att det var speciellt ett företag som varit intresserad av forskningsresultatet för att kunna förbättra sina färger.
Berättade då att vi använt Flugger och att det fungerat bra för mig. Då berättade hon att det var just Flugger som hade visat stort intresse för att förbättra sina färger.