Har läst och letat en hel del i olika forum för att hitta en diskmaskin som passar till måtten om man har IKEAs köksmått och inte vill ha IKEAS diskmaskin. IKEA har bara 8cm hög sockel på sina köksstommar i stället för det mer vanliga ca 14cm. Det ger mer plats i skåpen men en vanlig diskmaskinslucka tar i innerkanten på sockeln och går inte att öppna helt.
IMG_5077
Siemens SX76N095EU diskmaskin passar bra. Inga extra glidskenor utan bara att sätta in och skruva dit IKEA-luckan utan stök.
IMG_5056
Nu är det ju så att det inte får gå alltför lätt här i livet. Den usla plattsättaren hade satt dit en för lång sockelbit. Maskinen är bredare än hålet.(Hmm.. det var visst jag som satte dit sockeln). Det är ju alltid kul att tälta. Allt för att inte damma till överallt.
IMG_5063
Nytt försök.. vad nu….är maskinen för djup också?? Någon har satt ett vinkeljärn i bakkant för att fästa köksstommarna på. Vem kan det vara? Nytt tält, byte från stenskiva till metallskiva i vinkelslipmaskinen och vips, diskmaskinen glider in så smidigt. Tänk vad lätt och smidigt allt går när det blir rätt.

kk
Varför måste alla slipskivor stinka när man slipar!!!! Jag fick hålla mig från huset till lukten av slipningen försvunnit. Det var bara att gasa på ventilationen på max och då försvann det ganska snabbt.
En stor fördel med att ha en ventilation som man kan styra själv.